Home Gemeentenieuws Waarschuwing voor internetoplichters

Waarschuwing voor internetoplichters

492

Er zijn websites die zich als tussenpersoon aanbieden voor diensten van de gemeente. Zij vragen geld, doen niks en hebben ook gelijk uw persoonsgegevens. Gemeente Langedijk werkt niet samen met andere websites voor het maken van afspraken of het regelen van gemeente zaken.

Altijd rechtstreeks via de gemeente

Regel gemeente zaken altijd rechtstreeks via onze website en typ in de adresbalk www.gemeentelangedijk.nl in. Dan weet u zeker dat u op de site van de gemeente zit. Voor paspoorten, rijbewijzen, identiteitskaarten kunt u online een afspraak maken. Voor overige zaken belt u 0226 – 334433 (maandag t/m donderdag van 08.30 tot 17.00 uur, vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur). Het maken van een afspraak is altijd gratis. En heeft u een uittreksel nodig? Regel dat dan online via onze site.

Stuur nooit een kopie op van uw paspoort of ID-kaart

De online bedrijven die zich voordoen als bemiddelaar vragen in sommige gevallen om een kopie van een paspoort of ID-bewijs op te sturen. Zij zeggen dit nodig te hebben om voor u bijvoorbeeld een uittreksel aan te vragen. Trap er niet in! Zij kunnen misbruik maken van uw identiteit. Lees meer over identiteitsfraude op de website van de Rijksoverheid. Slachtoffers van oplichting raden wij aan om bij de politie aangifte te doen.

Veiligheidstips

Waar moet je op letten als je veilig online zaken wilt regelen?

Facebook Commentaar
Advertentie